5 Oktober Whiskyproeverij Kilchoman met Peter Wills

5 Oktober Whiskyproeverij Kilchoman met Peter Wills

Kilchoman Tasting by Peter Wills

Op 5 oktober aanstaande komt niemand minder dan Peter Wills van Kilchoman Distillery uit Schotland over om een bijzondere whiskyproeverij te verzorgen. In samenwerking met whiskyspecialist Wijnhandel Van Welie zal Peter hun whisky’s aan u presenteren en kunt u deze uiteraard ook zelf proeven en ervaren. Peter is de zoon van Anthony Wills, de oprichter en eigenaar van Kilchoman Distillery en heeft alle processen binnen dit bijzondere bedrijf meegemaakt en zal ons daar van alles over vertellen.

Kilchoman Distillery

Kilchoman is de jongste Islay Distillery opgericht in 2005 vanuit een opererend boerenbedrijf. En een van de slechts 6 Schotse distillery’s die nog gebruik maken van floormalting. De Gerst die gebruikt wordt komt van het eigen bedrijf, wat overigens een van de kleinste distillery’s van Schotland is met een jaarproductie van zo’n 120.000 liter Spirit. Kenmerkend verschil met de andere Islay Distillery’s is dat het zijn eigen Gerst mout en dus niet betrekt van de Port Ellen Mouterij waar de Gerst op een industriële manier wordt gemout! Dit ambachtelijke proces proef je ook terug in deze rokerige Islay whisky’s. Dit is eigenlijk hoe de whisky hoort te smaken en karakterisereerd de oudere stijl whisky: Ambachtelijk, puur en een beetje boers. Oftewel whisky voor echte mannen….en vrouwen uiteraard…..

De whisky’s

Kilchoman heeft een aantal zeer gewaardeerde standaard expressies welke zeer geliefd zijn, maar produceert ook in kleine oplages gelimiteerde whisky’s. We zullen u deze avond een breed pallet van het assortiment van Kilchoman aanbieden, welke u kunt ‘nosen’ en ‘tasten’. Uiteraard zijn de flessen aan het eind van de avond ook te koop. Er zijn voor deze tasting slechts een beperkt aantal plaatsen te vergeven: maximaal 24 plekken zijn beschikbaar en Vol=Vol! De kosten voor deze tasting bedragen 35 euro per persoon inclusief versnaperingen.

Koop hier uw ticket, zodat u zeker bent van deelname aan deze bijzondere gebeurtenis!

Datum: Donderdag 5 oktober 2017
Locatie: Wijnhandel Van Welie
Tijd: 19.45 uur inloop en 20.00 uur aanvang
Adres: Nieuwehaven 191, Gouda
Prijs: 35,– Per persoon

Voor meer informatie over Kilchoman: www.kilchomandistillery.com

Comments are closed.