De kunst van het drinken

Whiskyliefhebber,

Whiskyvereniging Het Whiskycollectief Gouda viert haar oprichting met een cadeautje voor iedereen die interesse heeft in de kunst van het drinken. Op zaterdag 28 oktober 2023 gaan wij naar The Art of Drinks in de Gashouder in Amsterdam. Nieuwe leden mogen gratis met ons mee naar dit waanzinnige evenement waar u zintuigen tekort gaat komen. We vertrekken op zaterdag om 16.00 uur met een touringcar vanuit Gouda en brengen u laat op de avond netjes weer terug. Vertrek- en aankomstlocatie is Van Welie Wijn en Whisky aan de Nieuwehaven 191.

The Art of Drinks is een evenement dat draait om dranken en de verhalen die daarbij horen. In de markante Gashouder laten wijnmakers, bierbrouwers, chefs en bartenders hun mooiste dranken zien. En proeven, in combinatie met hapjes. Allemaal leuk en aardig maar wij gaan natuurlijk voor de bijzondere whisky’s. Alhoewel de belofte van “de nieuwste trends op het gebied van cocktails, de spannendste mezcals, meest exotische rums” ons ook niet onberoerd laat.

Een ticket is 35 euro, maar nieuwe en oude leden van Het Whiskycollectief gaan gratis. Schrijf u vooral in voor een van de masterclasses, waarin u hele bijzondere en soms extra kostbare whisky’s te proeven krijg. Wat te denken van:
Loch Lomond 30 yo Single Malt
Rosebank 31 yo
Old Particular Bunnahabhain 15 yo Dutch Masters
Tomintoul Port Pipe Single Cask 1 44 yo
Glenallachie 15 yo Chinquapin single cask
AnCnoc Single Malt Whisky 24 yo

Meer informatie over The Art of Drinks: www.theartofdrinks.nl
De impressie van vorig jaar:

Aanmelden bij de vereniging Het Whiskycollectief (en dus bij Art of Drinks) kan bij Ed Luijtjes of Martin Stavleu: info@whiskycollectief.nl (of loop even binnen bij Van Welie in de Nieuwehaven).

Kosten voor lidmaatschap in 2023: 35 euro. Lidmaatschap in 2024 is 50 euro.

Leden van Het Whiskycollectief zijn liefhebbers is alle soorten en maten. We houden vooral van whisky proeven en met elkaar praten over smaak en beleving. Ieder kwartaal hebben we een BYOB. Het resultaat is altijd een tafel vol met uiteenlopende whisky’s en iedereen druk met een nipje en een hapje.

Voor 2024 staan er nu al proeverijen op de agenda. We hopen ook distilleerderijen te bezoeken, al dan niet als onderdeel van een whiskyreis (zie foto). Leden van Het Whiskycollectief hebben toegang tot de besloten Facebookpagina van de groep. Ook hebben zij recht op eerste koop van gelimiteerde whisky’s bij Van Welie.

Kom ook bij het Whisky Collectief. We zijn net als u Whisky Weters: wij weten dat we whisky lekker vinden.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u altijd contact opnemen met Ed Luijtjes.

Slainthe,

Namens Het Whisky Collectief,

Joop van Dorp (Voorzitter)
Richard Heijne den Bak (Penningmeester)
Ed(win) Luijtjes (Secretaris): jacobaed@kpnmail.nl