Over ons

Het Whiskycollectief en Wijnhandel Van Welie

Wijnhandel Van Welie is een karaktervolle winkel in het centrum van Gouda gespecialiseerd in Wijn en Whisky. Met meer dan 250 soorten wijn en 450 soorten whisky zijn we perfect in staat om met u de drank te vinden die het beste bij uw smaakprofiel past.

De naam van deze website hebben we te danken aan onze fantastische whiskyclub; een groep whiskyliefhebbers die elkaar via onze winkel kennen en hun passie met elkaar delen. Wilt u meer over Het Whiskycollectief weten?

Whisky is voor iedereen, dus vandaar dat we onze mooie producten nu ook online aanbieden. Via onze chatfunctie kunt u alles vragen over whisky en deelt whiskyspecialist Martin Stavleu graag zijn passie en kennis met u.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen in de winkel in Gouda, dan staan we u graag bij met deskundig advies. We maken graag online alvast kennis met u, daarom stelt uw connaisseur en uw sommelier zich hier graag aan u voor.

Uw connaisseur: Martin Stavleu

Vele, vele jaren geleden kreeg ik van mijn broer een Balvenie whisky voor mijn verjaardag. Mijn eerste echte Single Malt Whisky en het zaadje was geplant! Ik werd gegrepen door de intensiteit en diepgang van deze drank en ben me er zodoende in gaan verdiepen. Veel lezen, veel proeven en dus ook veel kopen. Voor ik het wist had ik een gevaarlijk virus opgelopen. Het Whisky virus! Er is geen enkele genezing meer mogelijk…

Mijn interesse en kennis bleef zich ontwikkelen en inmiddels durf ik in een ‘klein’ gezelschap mezelf whiskyspecialist te noemen. Ik voel me meer een whiskyliefhebber, die graag zaadjes aanplant bij levensgenieters. Dit doe ik met persoonlijk advies in de winkel van Wijnhandel Van Welie; door het geven van proeverijen en via mijn whiskyvlog. Zo ben ik nog best bij de tijd voor mijn leeftijd en hoop ik nog vele mensen aan te steken met het whiskyvirus. Voor vragen over whisky kunt u altijd bij mij terecht!

Uw sommelier: Job van Welie

Het liefst zou ik me persoonlijk aan u voorstellen. Maar omdat een handdruk lastig is op de digitale snelweg, stel ik me hier kort aan u voor.

Mijn naam is Job van Welie. Ik ben geboren en getogen in Gouda en woon daar, na in Utrecht en Amsterdam te hebben gewoond, nu weer met veel plezier. Tijdens mijn jarenlange werkervaring in de horeca is mijn passie voor wijn ontstaan. Vanuit deze passie ben ik vijf jaar geleden Wijnhandel Van Welie gestart.

Niet alleen heb ik de nodige wijncursussen gevolgd, ik blijf me steeds ontwikkelen en verder verdiepen in wijn. Alleen zo kan ik u zo goed mogelijk van dienst zijn. Ook op het gebied van whisky en overige distillaten wil ik me ontwikkelen. Ik adviseer u graag over whisky, cognac, gin en rum.

Ik houd van belevenissen, ervaringen, gezelschappen en gesprekken. Kortom: van mensen om me heen. En wat is er mooier dan het drinken van de perfecte wijn bij het perfecte moment?

Passie voor whisky & wijn

Passie is een woord wat aan kracht verloren heeft door het vele gebruik ervan. Passie is iets wat je met anderen moet delen, iets waar je vol van zit. In mijn beleving staat passie voor Persoonlijk, Aandacht, Smaak, Service, Interactie en Ervaring.

Onze passie delen we graag met u. Zo vinden we samen de mooiste whisky’s en wijnen, die helemaal passen bij uw smaak.

Waar u op kunt rekenen

Wijnhandel van Welie is meer dan een adres waar u terecht kunt voor een heerlijke drank:

  1. Persoonlijk contact. We leren elkaar kennen. Zo begrijpen wij uw smaak beter en kunnen we u blijven verrassen met mooie producten die perfect bij uw smaak aansluiten.
  2. Aandacht. We nemen graag de tijd voor u. Om uw voorkeuren te horen en u van goed advies te kunnen voorzien.
  3. Smaak. Weet u niet wat uw smaak is? Geen probleem. We nemen u graag mee op ontdekkingsreis. We gaan samen op zoek naar whisky’s die bij uw smaak passen.
  4. Service. We zijn er voor u, dus we doen er alles aan om u tevreden te stellen en misschien nog belangrijker: we zien graag een klant tevreden terugkomen.
  5. Interactie. We luisteren graag naar uw mening, ervaring en suggesties. Deze informatie gebruiken we om zelf van te leren en u nog beter van dienst te kunnen zijn.
  6. Ervaring. Stil staan is achteruit gaan. Uw smaak zal zich verfijnen door smaakervaringen die u op doet. Ook wij blijven ons ontwikkelen, zodat we onze ervaring in kunnen zetten om u van de perfecte whisky te voorzien.
Wijnhandel van Welie is te vinden aan de Nieuwe Haven 191 in Gouda.