Virtuele whisky-zeilreis naar Schotland met de Flying Dutchman!

Op 29 mei 2020 verzorgt BEEK Spirits, in samenwerking met Het Whisky Collectief Gouda, een online whisky-zeilreis met de Flying Dutchman (1903). Vaar mee naar 6 distilleerderijen op de westelijke eilanden van Schotland, onder de bezielende leiding van Jan Beek. Er valt van alles te proeven.

De tocht begint in Oban, dan varen we naar het eiland Mull waar we aanleggen in Tobermory. Vandaar gaan we naar Islay, daar doen we drie distilleerderijen aan: Bunnahabhain, Ardbeg en Laphroaig. Tussendoor steken we de Sound of Islay over naar Jura.

Onderweg bevraagt Jan Beek schipper Klaas van Twillert over de historie en wetenswaardigheden van het zeilschip. Er worden mooie anekdotes verteld over de vele zeilreizen van de Flying Dutchman naar Schotland. Ook varen er wat muzikanten mee die tussendoor wat nummers ten gehore brengen en u ziet filmbeelden van het schip varend tussen de distilleerderijen. And last but nog least: we vertellen alles over de te proeven whisky’s van de 6 distilleerderijen die we aandoen:

  • Oban 14
  • Ledaig 10
  • Bunnahabhain Moine
  • Jura 10
  • Ardbeg 10
  • Laphroaig Quarter Cask

 

Wanneer?

Vrijdag 29 mei 2020, van 20.30 tot 22.00 uur.

Wat kost dat?

Het proefsetjes bestaat uit 6 flesjes van 6 cl. Ze kosten € 33,95 per setje.

Hoe kom ik aan mijn samples?

De proefsetjes zijn vanaf vrijdag 22 mei  verkrijgbaar in de winkel van Wijnhandel Van Welie.

Waar begint de reis?

Op de Facebookpagina van BEEK Spirits kun je je aanmelden voor het evenement: https://www.facebook.com/events/900730363735221/
Iets voor aanvang (29 mei, 20:30 uur) begint op deze pagina ook de reis. Ook voor mensen zonder Facebook.

Kom op tijd je setje halen, de voorraad is niet heel groot!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *